OUFF! Mander Selected Works

249.00kr

Slut i lager

Mander har fyllt sin bok från topp till tå och bjuder på det bästa av allt. Det är maximalistiskt i färg och form. Men aldrig risk för sockerchock. Under den färgglada ytan lurar melankoli och mörker. Manders utveckling har pågått sedan första gången han höll i en penna för 40 år sedan. Via punk-, graffiti- och skateboardscenen har han skapat ett unikt uttryck och idag syns hans verk på bussar, TV, skivomslag, skateboardar och affischer.

Som elvaåring upptäckte Mander skateboardkulturens grafik, graffiti, 60-talets affischkonst och undergroundserier. Sedan dess har han arbetat målmedvetet för att skapa sin egen bildvärld – där digitala ritverktyg fått stryka på foten för traditionella: blyerts, tusch och papper.

Som graffitimålare insåg han vikten av att att synas. Han producerade egna skateboardtidningar, tecknade skivomslag och affischer. Det dröjde inte länge förrän skateboard- och musikindustrin fick upp ögonen för Manders bilder och sedan följde reklam, mode och konstvärlden. Och idag gör Mander samma sak fast bättre och större. Håkan Hellström, Fever Ray, Kapten Röd och KRS One är bara några av de artister som ringer Mander när de behöver ett skivomslag eller en turnéaffisch.

Hans bilder är detaljrikt uppbyggda av referenser som väcker upptäcktslust hos betraktaren och för tankarna lika mycket till svenska storheter som till undergroundtecknare i 1960-talets USA. I boken OUFF! presenteras en av våra mest intressanta samtidskonstnärer med kontext och fördjupning.

170 x 240 mm, 96 pages, English language, Released: 2018.

Artikelnr: 9789188369161 Kategorier: , , ,