Noll tolerans – Kampen mot graffiti

175.00kr

Endast 1 kvar i lager

Graffitin är efter snart 30 år i Sverige fortfarande en kontroversiell uttrycksform. Men oavsett vad man tycker om den är de flesta överens om att rättssäkerhet och yttrandefrihet måste värnas i en demokrati. Så är det tyvärr inte. Kampen mot graffiti har blivit både olaglig och rättsvidrig.

Stockholm står ensam kvar bland Nordens huvudstäder att föra en aggressiv censurpolitik mot en hel konstform. Nolltoleransen drabbar inte bara de många ungdomar som attraheras av graffitin och vill måla lagligt, utan i slutändan också grundvalen för det demokratiska samhället.

Noll tolerans – Kampen mot graffiti är en brännhet debattbok av Jacob Kimvall, doktorand i konstvetenskap vid Stockholms universitet. Boken är en analys av den graffitipolitik som förts i Stockholm mellan 1995 och 2011. Steg för steg visar Kimvall hur svartmålningen av graffiti som en inkörsport till drogmissbruk och kriminalitet omöjliggör ett mångskiftande förhållningssätt. Nolltoleransen skapar just vad dess företrädare säger sig vilja motverka – ett otryggt samhälle.
Efterord av Finlands kulturminister Paavo Arhinmäki och formgivning av Daniel Adams-Ray.

135×210 mm, 156 pages, Swedish language, Released: 2012.

Artikelnr: 9789197749558 Kategorier: , ,